torek, 05. december 2017

Ime: Šampijon
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Maribor nima samo Lige Prvakov, ampak bo vzporedno zahvaljujoč lokalcem iz pivovarne Lobik, potekala tudi liga pivakov. Na čelu nje pa vijolični Šampijon. Pripravite se na trd boj... do zadnje kapljice. Maribor... Šampijon!

Lobikov Šampijon je oblečen v temnejše, mariborsko vijolične barve z dodatkom srednje velikega pokrivala v umazano belem odtenku. V prvi postavi igro začnejo prijetni, nekoliko nežnejši sadni hmeljni toni bolj tropskega značaja, v obrambi pa še nekoliko bolj zadržana sladna osnova. V napadu v prvem polčasu zaigra zmerna sadna sladkoba, ki pa jo v nadaljevanju zamenja srednja hmeljna grenkoba, ki popestri igro. V sodnikovem podaljšku pa na igrišče stopi še srednje dolg in ne pretiran pookus.

Lobikov Šampijon je v več pogledih točno tak kot NK Maribor. Všečen in niti ne slab, toda vseeno mu malo zmanjka do tiste res prave vrhunskosti. Toda pravi feni ga imajo vseeno radi.
Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.