sobota, 30. december 2017

Ime: Pšenični Porter
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V pivovarni Lintvern so se odločili zaključek leta, ko so se podali med prave pivovarje, obeležiti na poseben način in za ljubitelje piva zvariti nekaj drugačnega. Pripravili so namreč posebno praznično pivo Pšenični Porter, ki so ga praznikom primerno zaprli v buteljke.

Manjša bež glava za zelo kratek čas zakrije skorajda popolnoma črno telo tega pšeničnega porterja. Nežna aroma pokaže svojo pšenično stran z nežnejšimi notami začimb, medtem ko v ozadju osnovo tvori blag sladni dih nekoliko piškotno-čokoladnega značaja, le-ta pa kasneje pride bolj do izraza. V okusu se prepletajo prijetna sladkoba mlečne čokolade, nekaj praženega občutka in zmerno začinjen karakter, ki na jeziku še nekaj časa pusti rahlo žgečkljiv občutek. 

Praznično pivo, ki pokaže tako svoj pšenični značaj, kot tudi karakteristike porterja, čeprav so le-te nekoliko bolj sramežljive (tako da bo pivo vseeno nekoliko bolj všeč tistim, ki jim je pri srcu pšenični karakter). V svilnatem telesu pa nas sicer zmerna stopnja alkohola tudi kar lepo pogreje, ko pivo steče po grlu navzdol.
Kje še ga najdem?
  • Trgovina Krpan (Bohinj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.