ponedeljek, 25. december 2017

Hopsbrew Christmas Ale


Ime: Christmas Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: Zimsko pivo
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Noben božič ne more mimo, brez da bi naši pivovarji na trg poslali kopico prazničnih piv. Tudi v pivovarni Hopsbrew so za prihajajoče praznike zvarili nekaj posebnega - v pivo so namreč poleg običajnih sestavin dodali še kostanj, kostanjev med in brinove jagode.

Bžično presenečenje je zavito v motno, temno rjavo barvo ter olepšano s srednje veliko umazano belo glavo namesto pentlje.Blaga sladna aroma počasi in nežno zapeljuje z notami medu in piškotov, vmes pa se prikazujejo še toni oreščkov in subtilen zeliščni piš. Kasneje pa se razvije in zavlada sceni še sadni dih hmelja. Prvi požirek nas oblije s prijetno grenkobnim karakterjem, zeliščnim v značaju, kjer pa se lahko prepozna tudi medeni in kostanjev značaj. Srednje izrazit pookus popelje pivo do konca in še nekaj časa postoji v naših ustih.

Zanimiv praznični zvarek, ki v okusno celoto lepo zlije vse zgoraj naštete sestavine in okuse. Nekoliko nežnejše arome, a zato bolj izrazitega okusa v katerem prevladuje zemeljsko obarvan karakter. Za lepše praznike.
Cena: 3,00€ (0,5l; steklenica) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar