petek, 08. december 2017

Ime: Medana 2.0
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Še pomnite lanskoletne eksplozije okusov v posebnem zvarku Medana Incubo - pivo, zorjeno na vinskih drožeh verduca v murvinih sodovih. No, izpraznjen sod prvotne Medane so ponovno napolnili s pivom ter vanj dodali še sezonske briške češnje. Sod je nato eno leto stal v kleti, še pol leta pa je pivo odležalo v steklenicah. Sedaj pa je tu Medana 2.0.

Ognjeno žareče telo oranžne barve, ki je popolne motnosti, le za sekundo pokrije mali beli puhek, le-ta pa nato v popolnosti izgine. Iz kozarca počasi priplavajo kiselkasti vinski toni z značajem stare (polite) vinske kleti in zanimivim usnjenim karakterjem za dodatek. Zraven prepoznamo še rahel medeni duh, kasneje pa še nežnejši sadni dih. Okus v svojih lastnostih sledi aromi - je solidno kiselkast v začetku, vinsko-kiselkastega značaja. Sicer ne preoster, a usta nam vseeno lepo povleče skupaj. Ozadje je precej suho, zopet se pojavi tisti usnjeni občutek, vse pa se še za nekaj časa naseli v pookus.

Manjša prisotnost mehurčkov (oziroma odsotnost le-teh) pomeni, da je pivo nekoliko manj svežega značaja, oziroma bolj uležano, ter tudi na ta način še nekoliko bolj pokaže svoj vinski značaj. Nekaterim bo ta verzija bolj všeč kot prvotna, drugim bo bolj v spominu ostala prva. Definitivno pa gre za nekaj drugačnega in zanimivega.
Kje še ga najdem?
  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.