torek, 19. december 2017

Ime: Winter 2017
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Začinjeno pivo
Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: buteljka

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

December je čas za sneg, prihod zime in dobrih mož, nekaj zadnjih let pa tudi za zimski zvarek pivovarne Pelicon, ki je vsako leto podoben, a vsako leto nekoliko drugačen. In vsako leto ga, tako kot mali otroci darila, z veseljem odvijemo tudi ljubitelji piva.

Popolnoma črno zimsko pivo se pokrije z manjšo odejico kremaste barve, ki kmalu začne kopneti in tako razkrije svojo toplo obarvano vsebino. Prostor napolnijo zelo vabljive arome temne čokolade, ki se jim nekoliko kasneje pridruži nežen praznični pridih cimeta in klinčkov, sledijo pa še rahlo bolj zaznavne pražene note. Polno telo nas pozdravi s kar konkretno praženim značajem, sledi pa mu precej solidna, nekoliko ostra in kar presenetljivo izrazita grenkoba, nekoliko kvasasto-začimbnega značaja. Ne manjka niti čokoladni karakter, vse to pa se prenese še v daljši pookus.

Polno pivo bogatega okusa in zelo vabljive arome bo žametno spolzelo po grlu navzdol, ob tem pa bo še dokaj nežno pogrelo s svojo alkoholno stopnjo, ki je kar skrita. Prav zato je buteljka več kot primerna za deljenje in ob počasnem srkanju uživanju v zimi.
Cena: 7€ (0,75l; buteljka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.