torek, 12. december 2017

Ime: 10 Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Resslova desetka je hmeljna nadgradnja njihovega prvega 09 Pale Ale piva. "Za tiste, ki si želite več hmeljne arome in okusa", ki ga temu pivu podari ameriški hmelj.

Izpod večje in obstojne bele puhaste glave se počasi, nežno, a vztrajno smukajo prijetne sadne note sladkih sadežev, v sladnem ozadju pa jih nadzorujejo kosmiči in piškoti. Lahkotnejšo grenkobo, ki se nahaja v žareče-oranžnem in popolnoma motnem telesu, spremlja še blag citrusni priokus. Vse skupaj deluje primerno nežno in se nadaljuje še v srednje dolg pookus.

Mogoče Resslova desetka ni ravno pivo eksplozivnih okusov in izrazitih lastnosti (čeprav lepo pokaže svoj ameriški karakter). Je pa ravno zaradi tega, v kombinaciji z lahkotnim telesom in svežino, izjemno pitno pivo, brez kakršnegakoli kompliciranja. Kot pivovar tudi obljubi.
Kje še ga najdem?
  • Gostilna Žolnir (Kostanjevica)
  • Štiblc Bar (Krško)
  • Country Pub (Veliki Podlog)
  • BrivBARnica (Novo mesto)
  • Spin Bar (Brezovica)
  • Craft Pivo (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.