ponedeljek, 04. december 2017

Ime: Hemeroid
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Začinjeno pivo
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Zakaj pivo, ki so ga zvarili v pivovarni Mali Grad, poimenovati Hemeroid? No, če vam imena kot so Carolina Reaper, Trinidad, Moruga Scorpion, Bhut Jolokia, Habanero in Red Savina zvenijo znana, potem veste zakaj tako ime. Za ljubitelje pekočih posladkov na festivalu čilija, so namreč ravno te sorte suhih čilijev našle pot v ta "spicy bitter".

Na prvi pogled, s svojo tanjšo in neobstojno bež glavo, ki pokrije motno pivo bakrene barve, ne deluje nič kaj preveč ognjeno. Tudi s svojo prijetno in sladko obarvano sadno aromo in piškotnim ozadjem ne daje kakšnega pikantnega vtisa. Vse pa se spremeni s prvim požirkom, ki nas prav lepo in veselo pogreje oziroma kar rahlo podžge s čilijevim značajem. Tako le-ti tudi popolnoma prevzamejo in prekrijejo sladno hrbtenico, ter nato še dolgo pustijo pekoč (a vseeno ne pretirano pekoč) občutek v ustih.

Konkretno čilijevo pivo, ki s svojo kombinacijo različnih sort čilijev res pokaže svoj karakter in moč, po drugi strani pa precej zakrije tisti osnovni karakter piva. Za ljubitelje konkretnejšo vročega in pekočega. Ostale pa zna kar malo zažgati.
Kje še ga najdem?
  • Chili Garden (Kropa)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.