petek, 15. december 2017

Crazy Duck Christmas Duck


Ime: Christmas Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Zimsko pivo
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Obdobje okoli božiča je resnično poseben čas. In v teh posebnih trenutkih sede tudi posebno pivo, jasno. Božična račka je brez dvoma eden izmed njih, saj v sebi skriva veliko zanimivega - limonino lupinico, kardamom, cimet, klinčke ter tudi rum in rozine. Prava praznična sladica v tekoči obliki.

Takoj, ko odpremo to praznično račko, v naš nos prodrejo zimsko-božične začimbe na čelu s cimetom, ki kmalu nadzor prepusti nežnim klinčkom. V popolnoma črnem pivu, brez kakšne omembe vredne glave, rahle pražene sladne note v sebi skrivajo še blag dih biskvita, nekaj čokolade in suhega sadja, kasneje pa lepo do izraza pride še lahko zaznaven rum. Svilnato telo nekoliko lahkotnejšega karakterja (za zimska piva) ima izrazito začinjen okus, ki prikliče praznične trenutke ob kozarcu punča, skupaj z nekaj rahlo (pre)ostre grenkobe v finišu. S svojo alkoholno stopnjo le malenkost pogreje, v pookusu pa še dolgo pusti svoj začinjen karakter.

Božična račka je ena zanimiva poslastica, ki popolnoma osvoji s svojo kompleksno, a lahko prepoznavno aromo, v kateri se znajde marsikaj in še kaj za povrhu. Zaradi konkretno začinjenega karakterja, pa bo zaigrala po notah ljubiteljev močnih, začinjenih okusov.
Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Leclerc (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar