petek, 20. april 2018

Ime: Forbidden Fruit - Mango
Pivovarna: Green Gold Breweing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno

Če bi Eva vedela kako dober je lahko mango, potem definitivno ne bi Adama zapeljala z jabolki. V Green Gold to vedo bolj od nje, zato so tudi zvarili ta Forbidden Fruit - ameriškemu pšeničnemu ale pivu so dodači še sočen mango in nastalo je nekaj zelo osvežilnega in sadnega.

Po pričakovanju v naš nos kar vdrejo arome sočnega in sladkega manga, ki ga v ozadju spremlja še svež citrusni karakter. Pod srednje veliko, kremasto glavo bele barve, ki tam kar traja in traja, pa se skriva skorajda jasno zlato obarvano telo, ki nas v začetku pozdravi z nlažjo grenkobico. Ob tej lepo do izraza pride tudi izrazit sladki sadni značaj, v finišu pa rahlo žgečkljiv občutek še kar nekaj časa vztraja na jeziku.

Prepovedan sadež je točno tak, kot si bi od njega želeli - super aromatičen, lahkoten in osvežilen, a obenem tudi izjemno preprosto piten. Še dobro, da ni res prepovedan, saj kot pravijo v pivovarni: "Enga še pa lahka!"
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

2 komentarja:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.