ponedeljek, 30. april 2018


Ime: 93 Amber Kellerbier
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Kletno pivo

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica


V dolenjsko-posavski pivovarni Ressel so se odločili, da zvarijo tudi svojega prvega ležaka. Za zgled so si vzeli nemške pivovarske mojstre in pripravili t.i. kletno pivo z imenom 93 - številom, ki označuje letnico rojstva Josefa Ressla.

Resslovo kletno pivo ima rahlo motnikavo jantarno barvo (saj to pove že ime), zakrito pa je le z večjo in ne pretirano obstojno rumenkasto-belo glavo. Aromo zaznamuje rahlo prašen travnati občutek v kombinaciji z notami kruha, blagega kvasa in nekaj začimb. V okusu začinjeno-pikanten občutek pride nekoliko bolj do izraza. Še pred tem pa srečamo dokaj izrazito sladno sladkobo, ki ji sledi nežnejša grenkoba. Vse zaključi še trajajoč in dobro izrazit pookus, ki nekoliko potegne na zeliščno stran.

93-ka je načeloma preprost ležak, ki pa je v svoji preprostosti vseeno zelo karakteren. In prav zaradi teh ležakastih značilnosti, a nadgrajenih in poudarjenih, bi lahko po njem posegli pivci, ki jim klasični ležak več ne zadosti vseh pivskih potreb ter bi radi postali bolj izzivalni. 
Cena: 3,60€ (0,5l; steklenica) - Brblarna (Novo mesto)

Kje še ga najdem?
  • Country Pub (Veliki Podlog)
  • Bar Boter (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.