petek, 6. april 2018

Kje se bo dogajalo - pomlad 2018


🍻 Pivo & Burger Fest (14. in 15.4.2018)

Sredi aprila bo festivalsko leto zopet odprl Pivo & Burger Fest. V šesti sezoni se bo zgodila že deseto zaporedno druženje najboljšega para. Organizatorji pa za okroglo ponovitev obljubljajo dvajseterico ponudnikov burgerjev in prav toliko ponudnikov piva. Ker gre za prvi dogodek leta, bodo pivovarji imeli za pokazati zelo veliko, kot pa je že tudi v navadi, lahko brez dvoma pričakujemo tudi lepo število pivskih (in tudi mesnih) novosti.

Na že znani lokacijo, na ljubljanski tržnici, se bo točilo in peklo v soboto in nedeljo (14. in 15. aprila). Še več informacij pa vas čaka na FB strani Pivo & Burger Fest.

Utrinke iz prejšnjega druženja piva in burgerjev pa lahko najdete tukaj - Pivo & Burger Fest.


🍻 Makro Beer Fest Ljubljana (20. in 21.4.2018)

V aprilu se bo tudi v Ljubljani zgodil pravi festival kraft piva. V organizaciji mariborske Pivarne, ki je v zadnjih letih tako uspešno organizirala festivale v mariboru in krškem, se sedaj kraft dogajanje seli tudi v prestolnico. Tja se bodo odpravili skorajda vsi glavni domači pivovarji (Barut, Bevog, Green Gold, HumanFish, Lobik, Loo-blah-nah, Maister, Omnivar, Hopsbrew, Hopster, Mali Grad, Ressel, Pelicon, Reservoir Dogs, Tektonik), predstavili pa se bodo tudi tuji gosti od blizu in nekaj dlje - Antica Contea in Borderline (ITA), Garden Brewery in Zmajska Pivovara (HRV), Salto (SRB), Mad Scientist (MAD), ReCraft (POL), Matuška (ČEŠ), Oedipus (NIZ), Brewski (ŠVE), Pohjala (EST) in Tiny Rebel ter Wild Beer (VB).

Kot smo že vajeni bo poskrbljeno tudi za okusno hrano in spremljevalni program. Več informacij najdete na FB strani dogodka Makro Beer Fest Ljubljana. Povejmo le še, da se pivoljubce pričakuje v petek in soboto (20. in 21. april) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Utrinke iz lanskoletnega mariborskega dogodka pa lahko najdete tukaj - Makro Beer Fest.


🍻 Knežji Festival Piva (5.5.2018)

Majska otvoritev dogajanja na pivski sceni bo pripradla Celju in njihovemu Knežjemu Festivalu Piva. V starem mestnem jedru se bodo že drugo leto Celjanom predstavili nekateri izmed množice domačih (in po vsej verjetnosti tudi kakšen od tujih) varilcev piva. 

Ljubitelji dobrega piva se bodo v Celju srečali v soboto, 5. maja na Glavnem trgu. Za še več informacij, tudi o tem, kakšna piva se bodo točila, pa na njihovi FB strani Knežji Festival Piva.

Utrinke iz lanskoletnega celjskega dogodka lahko najdete tukaj - Knežji Festival Piva.


🍻 Karavana Domačih Pivovarn (12.5.2018)

Karavana Domačih Pivovarn tudi v letošnjem letu nadaljuje svojo pot po Sloveniji, kjer osrečuje ljubitelje dobrega piva in širi kulturo kraft piva. Že petič zapored se bo ustavila tudi v škofji Loki, kjer se bodo predstavili nekateri stari znanci Karavane, pa tudi kakšen nov obraz bo srečati.

Prva letošnja postojanka bo na Škofjeloškem gradu, kamor bo Karavana prispela v soboto 12. maja. Več informacij pa seveda na FB strani dogodka Karavana Domačih Pivovarn na Škofjeloškem Gradu


🍻 Mi(KK)ro Beer Fest (26.5.2018)

Mi(KK)ro Beer Fest se vrača na kraj lanskoletnega zločina - domači in tuji pivovarji se bodo namreč tudi konec letošnjega maja predstavili ljubiteljem piva v strarem emstnem jedru Krškega, kjer so lansko leto navdušili domačo publiko.Iz nekoliko bolj lokalnega okoliša se bodo predstavili Ressel, APE, Bohorska Pivovarna, Berwolf in Komunajzer, medtem ko bodo domače barve zastopali še Lobik, MATT, Hopsbrew in HumanFish. Iz sosednje Hrvaške pa pridejo tudi The Garden Brewery, Zmajska Pivovara in Medvedgrad.

Pivo bo poplavilo Krško v soboto 26. maja, najbolj pa bo napolnilo staro mestno jedro Krškega. Več informacij o dogodku pa na FB strani Mi(KK)ro Beer Fest Krško 2018

Nekaj lanskoletnih utrinkov iz dogodka pa najdete tukaj - Mi(KK)ro Beer Fest.


Ni komentarjev:

Objavite komentar