sobota, 21. april 2018


Ime: Sultan
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Svetli bok

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica


 V belokranjski pivovarni Vizir so se odločili, da je prišel čas, da zopet zvarijo nekaj bolj preprostega - ležaka. Sultan je pivo v stilu tradicionalnih nemških svetlih bok piv, za katerega v Vizirju pravijo, da je: sladen, mogočen, plemenit.

Sultan je dokaj motne zlate barve z manjšo belo puhasto glavo, ki kmalu pobegne. Aroma je izrazita in takoj spomni na klasične nemške ležake - kombinacija travnatih hmeljnih not, kvasastega diha in sladnih not belega kruha. Okus je presenetljivo nežen, celo nekoliko preveč zadržan (predvsem za tako konkretnejšo napoved arome) - zelo blago grenkobo spremlja le rahla kruhasta sladkoba in čisto blag pikanten značaj, brez kakšnega izrazitejšega pookusa.

Sultan je lahkotnejši in nežnejši ležak, ki se postavlja z izrazitejšo aromo, a je v resnici ena nežna dušica, ki pa vseeno lepo steče po grlu navzdol. Ljubitelji ležakov ne bodo razočarani.
Cena: 2,50€ (0,5l; steklenica) - Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.