ponedeljek, 23. april 2018


Ime: War Pig
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica


V pivovarni Omnivar pravijo, da si lahko njihovo "bojno svinjo", War Pig stout privoščimo tudi namesto konkretnega zajtrka ali kar zgodnjega kosila. Seveda, zakaj pa ne.

Bojna svinja je zamaskirana v popolnoma črno opravo, le na vrhu glave mu sedi bež pokrov, ki tam ostane in se mu nikamor ne mudi. V aromi se prelivajo prijetne note mlečne čokolade, kosmiči, blag sadni pridih robid v začetku, v nadaljevanju pa tudi nežen praženi duh, že nekoliko prežgan, skupj z oreščki. Svilnato telo počasi steče po jeziku, na katerem pusti nežnejši praženi pečat in srednje izrazito grenkobo z orehastim občutkom. V pookusu pa nam v ustih še kar nekaj časa pusti že dodobra poznano praženo sled.

Nekoliko bolj nasitni War Pig se ponaša z nekoliko polnejšim in svilnatim telesom ter zanimivo in predvsem kompleksno aromo. V okusu pa bo zadovoljil tudi pivopivce, ki so jim ljubi praženi okusi.
Cena: 2,90€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Kimi Bar (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.