nedelja, 08. april 2018


Ime: Kranjsko Pšenično Pivo
Pivovarna: Kranjska Pivovarna, Kranj

Stil piva: Pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno


V stilu tradicionalnih pivnic so tudi v Kranjski Pivovarni in Pivnici v svoj nabor poleg svetlega in temnega piva (občasno tudi rdečega) vključili tudi pivo v stilu tradicionlanih nemških weizen zvarkov - Kranjsko Pšenično Pivo.

Na pogled je Kranjsko Pšenično s svojo zelo motno ognjeno oranžno barvo in manjšo kremasto belo glavo izjemno privlačno. V aromi nas zapelje tista poznana aroma pšeničnih piv na čelu z zelo zrelimi bananami in žvečilnim gumijem rahlo v ozadju. Še nekoliko bolj zadaj pa se skriva rahlo začinjen karakter, ki pride s svojo pikantnostjo nekoliko bolj do izraza v prvem požirku. Uravna ga blaga sladkoba, kasneje pa še nežnejša hmeljna grenkoba, ki vodi v zopet rahlo pikanten zaključek in krajši pookus z nekoliko zeliščnim občutkom.

Čeprav je pšeničnjak iz Kranja nekoliko bolj lahkega, skorajda malenkost vodenega telesa, pa se s svojimi ostalimi značilnostmi izkaže kot zelo soliden weizen. Okusen in morda še bolj pomembno - izjemno osvežujoče pivo. 
Cena: 2,20€ (0,3l; točeno) - Kranjska Pivovarna in Pivnica (Kranj)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.