četrtek, 05. april 2018


Ime: Hoppy Lager
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: IPL

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica - točeno


Za pomladno osvežitev, ko bo že prijalo nekaj lahkotnejšega in bolj svežega, a še vedno s karakterjem, so se v pivovarni Hopsbrew zatekli nekoliko bolj k osnovam in pripravili dodobra zahmeljeni ležak.

Večja rumenkasto bela pena pokrije popolnoma motno zlato-rumeno telo tega ležaka, tam pa postoji zelo dolgo. Kmalu izpod nje pripihljajo nežni a prijetni citrusni dihi, ki se skrivajo pred rahlo bolj zaznavno kruhasto sladno osnovo. Najprej bomo okusili nežno sadno sladkobo, ki se kmalu umakne srednje občutni hmeljni grenkobi. Ta pa ima v finišu in naprej v pookusu zelo izrazit kredasto-zeliščni značaj.

Lahkotno telo tega ležaka malenkost preveč zaznamuje prej omenjeni kredasto-zeliščni karakter, ki se nekako ne ujame popolnoma z blažjo aromo in prvimi karakterno nežnejšimi požirki. Še vedno pa ni slab.
Cena: 3,20€ (0,5l; steklenica) - Beerightback (Nova Gorica)

Kje še ga najdem?
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.