četrtek, 26. april 2018


Ime: Kranjsko Rženo Pivo
Pivovarna: Kranjska Pivovarna, Kranj

Stil piva: Pivo iz posebnih žit

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno


V za enkrat edini kranjski pivovarni so v svojo pivsko kolekcijo klasičnih stilov piva dodali nekaj drugačnega in rahlo bolj posebnega. Zvarili so namreč pivo, ki mu poseben značaj poda dodatek rženega sladu.

Tega precej lahkotnega Kranjčana zaznamuje zelo motno telo ognjeno žareče oranžne barve, pokrije pa ga še tanjša bela penasta glava. Prevladuje žitna aroma, ki je izrazita in nekoliko neobičajnega ter težje opisljivega značaja - zemljasta in rahlo sadno sladkega karakterja. Naše brbončice najprej sreča zelo blag in rahlo kiselkast citrusni značaj, le-temu pa sledi srednje občutna zeliščna grenkoba, za konec pa še žgečkljiv poprast zaključek ter krajši pookus.

Dodatek rža v pivu se dokaj jasno pokaže v karakteristikah tega piva, ki pa vsemu navkljub ostaja lahkotno in preprostom prav tako pa se izkaže s svežim in osvežilnim značajem.
Cena: 2,20€ (0,3l; točeno) - Kranjska Pivovarna in Pivnica (Kranj)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.