torek, 3. april 2018

Green Gold/Reketye Don't Mess With The Zoltan!



Ime: Don't Mess With The Zoltan!
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini v sodelovanju z Reketye Brewing, Nagytarcsa (Madžarska)

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,66%
Na voljo: pločevinka

Savinjski pivovarji so pripravili prvo pivo slovensko-madžarske naveze. Pri madžarskih kraftarjih Reketye Brewing so namreč zvarili Zoltana v katerega so dodali le slovenske sorte hmelja - Aurora, Styrian Wolf, Styrian Fox, Styrian Dragon in Styrian Cardinal. Tako da, ne se za******* z Zoltanom!

Slovenski Madžar je popolnoma motne in žareče jantarne barve, pokrit z večjo in obstojno glavo le rahlo umazanega belega odtenka. Prepoznali ga bomo po nežnejši, a vztrajni sladki sadni aromi s toni breskev, melone in žvečilnih gumijev, nekoliko kasneje pa še borovcev.  Lepo, hmeljno in prijetno. Ta sladki sadni občutek se lepo prenese tudi v okus, še posebej se pokažeta žvečilni gumi in melona. Sladkobo uravnovesi srednja hmeljna grenkoba, ki se nato nadaljuje še v trajajoč pookus.

Konkretni IPA srednjega telesa, ki zaradi svojih precej sadnih, sočnih melonastih lastnosti deluje še nekoliko bolj nasitno. Soliden in konkreten IPA zvarek mednarodnih razsežnosti v katerem zelo lepo do izraza pride hmeljna naravnanost.
Cena: 2,80€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Mestni Vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar