torek, 03. oktober 2017

Ime: Summer Snow
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Berliner weisse
Vsebnost alkohola: 3,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Sredi poletne pripeke bi še kako resnično zapasalo malo snega, predvsem, če je v taki obliki kot je ta Barutov Summer Snow. Gre za berliner weisse, fermentiran z divjimi brettanomyces kvasovkami - za pestrejši nabor sadnih in funky not.

Barutov poletni sneg nas zapelje z nežno kiselkastimi notami belega grozdja in vina v aromi (rumeni muškat, mogoče?), družbo pa jim v zelo bledem in motnem slamnato obarvanem telesu delajo še pridihi začimb, ki imajo nekoliko bolj nežen občutek. Lahkotno telo je solidno kiselkastega okusa in vključuje tisti dobro znani in lahko prepoznavni vinski značaj. Brez dvoma kiselkasto na prijeten in zelo osvežilen način. Ravno dovolj, da nam usta za malenkost povleče skupaj, vendar vseeno z nekoliko kremastim občutkom, medtem ko je zaključek precj suh.  

Summer Snow se tako izkaže kot zelo osvežilna kislica nežnega karakterja in tako tudi zelo primerna za začetnike v svetu kislih piv - da jih ne prestraši. Za ostale pa ta zavrek pomeni nekaj, kar lahko piješ z lahkoto, a še vedno podari dovolj okusa.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
  • Makro Beer Fest (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.