četrtek, 16. november 2017

Ime: Harvest 2017
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: IPA (trgatveno)
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Jesen je čas tgratev, med drugimi tudi čas za trgatev hmelja, ki ga nato pivovarji še svežega cporabijo v svojih zvarkih. Pri Hopsbrew so tako v letošnjo verzijo svojega trgatvenega IPA piva dodali hmelja equinox in domač styrian kolibri.

Skorajda jasno pivo jesenske jantarne barve je zakrito pod zelo veliko puhasto peno bele barve, ki tam kar dolgo postoji. V nosu se nam mešajo sadne in travnate arome hmelja, še pred tem pa v nas sunijo dišave, ki spomnijo na limonine bombone in žvečilne gumike. V ozadju je prisoten značaj piškotnega sladu, ki pa v okusu ne pride do izraza. Prevlada konkretna hmeljna grenkoba z zelišno-travnatim karakterjev, ki je zelo izrazit in oster, ta občutek pa še dolgo poleži na jeziku.

Harvest z letnico 2017 je tako konkretni trgatveni IPA, lahkotnejšega telesa in z zelo konkretnim zeliščnim hmeljnim značajem, skorajda kot pri čaju. Za nekatere bo mogoče celo preizrazit.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.