nedelja, 31. julij 2016

Ime: Mr. Pride
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,4 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Ta ponosni gospod, ki prihaja iz Bele Krajine, se lahko že nekaj časa pohvali, da je na dublinskem Craft Beer Cup osvojil bronasto medaljo. Torej lahko čisto upravičeno pričakujemo, da se bo izkazal kot en res okusen APA zvarek. 

Mr. Pride nas bo poskušal očarati že s svojo popolnoma motno in žarečo jantarno barvo, ter veliko in dokaj obstojno peno umazano bele barve, ki se bohoti na vrhu. Zelo lahko zaznaven limonasti vonj agrumov prevladuje v aromi, vendar ni tako izrazit, da bi prekril nekaj cvetličnih in sladkih tonov v ozadju, ki postanejo kasneje bolj zaznavni. Tudi v okusu se znajde nekaj te sadne sladkobe, dopolni in uravnovesi pa jo srednja hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v pookus in zaokroži celoto.

Gre za simpatično in osvežilno poletno pivo, kar nekoliko bolj polnega telesa s prijetno aromo in nežnejšim okusom. Malo bolj ga zaznamuje znan kiselkasti/limonasti priokus, toda vseeno deluje dovolj všečno. Kot obljubljeno, primerno za vsakodnevno uporabo. 
Cena: 3€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Craft Pivo (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.