sreda, 15. julij 2015

Ime: Brew Revolt Pale Ale
Pivovarna: Brew Revolt, Mavčiče
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,1%

Ocena: 3,5 / 5

Pa je prišlo do novega udara na slovenski pivski sceni. Na zemljevid naših pivovarn so se iz garaže na Gorenjskem tako vpisali fantje, ki sestavljajo pivovarno Brew Revolt. Za svoj prvenec so nam zvarili pale ale pivo, z namenom da se predstavijo in priljubijo kar se da široki množici (v mislih pa imajo še mnoge druge ideje). 

Njihov pale ale ima rahlo motno jantarno barvo, kozarec pa pokriva kar velika in precej obstojna pena umazano bele barve. V aromi na začetku zaznamo rahlo sadno kvaliteto, ki pa jo takoj prevzame vonj po borovcih, daleč v ozadju pa se skriva še nekaj karamelnega pridiha. Okus je podoben in razmeroma nežen. Na začetku je rahlo sladek (spet lahko v ozadju zaznamo nekaj karamele), sledi pa zmerna hmeljna grenkoba - navkljub pregovorni gorenjski "škrtosti", so bili na srečo zelo radodarni s hmeljem. 

Na hitro bi Brew Revolt Pale Ale tako lahko opisali z naslednjimi besedami: nežen, lahek, piten, okusen, poln potenciala.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.