sreda, 26. december 2018

Green Gold Oil Warz Barrel Aged


Ime: Oil Warz Barrel Aged
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 10,5%
Na voljo: točeno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Da v savinjski pivovarni Green Gold pa le niso "all about that hops" so dokazali že na začetku letošnjega leta, ko so predstavili svoj konkretno močni Imperial Stout poimenovan Oil Warz. Toda šli so še korak dlje, kajti za dobrih 10 mesecev so del tega piva zaprli v rumove sode iz Peruja, ki so pivu brez dvoma dodali tudi svoj značaj.

Kot nafta črn Oil Warz pokriva le tanek bež obroček, ki pa kaj kmalu do popolnosti izgine in ostane le črnina. Dokaj izrazita temna čokolada in kakav zavladata v začetku, skupaj s prijetno nežnimi notami ruma in lesa iz ozdaja, zraven pa se pojavi še nežno pražen duh - kot celota pa deluje aroma zelo umirjeno. V okusu srečamo blago praženost s prisotnostjo nežnejše čokoladne sladkobe, nekaj not suhega sadja in rahlo bolj zaznavne tone ribeza, ki dajo čar svilnatemu telesu tega piva - v njem se kar veliko dogaja, a se okusi zelo lepo poklopijo med seboj.

Pivo ima razmeroma polnejše telo in konkretno alkoholno stopnjo, a je le ta zelo dobro zakrita - pivo malenkost pogreje na poti navzdol, le čisto zadnji požirki pa tudi malenkost požgejo, a na prijeten način. Postarani Oil Warz je tako konkreten in močan, a obenem zelo lepo umirjen in prijetno piten.




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → počivanje v sodih ruma je v osnovi kar nekoliko (alkoholno) oster Oil Warz zelo prijetno umirilo in ga vsaj meni naredilo veliko bolj pitnega in izjemno prijetnega - bi pa bilo zanimivo videti kako dobro bi mu delo še nadaljnje staranje
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar