petek, 21. december 2018

Old Franz Porter


Ime: Porter
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kot pravijo v pivovarni Old Franz Brewery, je njihov Porter "pivo za sladokusce z izrazito aromo kave in temne čokolade". Gre za enega izmed treh premiernih piv, katerih poglavitna publika je lokalno okolje, ki še ni navajeno drznejših kraft okusov piva.

Franzov Porter je kot polnočno nebo temne črne barve, prekriva pa ga še manjša in ne dolgo živeča penasta glava bež barve. V aromi se predstavi s prijetnimi notami čokolade, ki se postavi pred nežnejše pražene note z nekaj duha suhega sadja in vanilije še bolj v ozadju. V okusu postreže z nekoliko bolj izraznim praženim značajem, malenkost kavnim, ki ga spremlja znani in le rahlo kiselkasti žitni občutek. Vse skupaj pa se zaključi z blagim grenkobnim priokusom.

Old Franz Brewery Porter je kar nekoliko lažjega telesa in tipičnih porterjevih lastnosti, med katerimi še najbolj izstopa praženi značaj. Vse ostale lastnosti so bolj zadržane, kar ga dela preprostega - kot je bil tudi namen tega piva v samem začetku.




  • Color Cafe (Slovenska Bistrica)
  • Gostilna Pulz (Poljčane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → želel bi si malo več telesa (je rahlo preizvodenel), prav tako pa je malo preveč preprost zame - sicer pa soliden in dobro piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar