sobota, 22. december 2018

Lobik Dial Tones


Ime: Dial Tones
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V mariborski pivovarni Lobik so v tem zimskem času zopet zvarili eno poletno obarvano sadno bombo v njim zelo ljubem NEIPA stilu. Pa naj bo tudi ta zimski čas bolj sadno obarvan.

Dial Tones ima bolj rahlo motnikavo telo zlate obarvanosti, za končen izgled pa poskrbi še velika in precej milnata glava bele barve, ki se kar kmalu izmuzne. Za prijeten prvi vtis poskrbijo prijetne, sočne arome tropskega sadja in breskev, ki so zelo všečne, a kar nekoliko sramežljive narave. V okusu prevlada nekoliko bolj izrazit grenkobni značaj, brez kakšnih posebnih sladkih sadnih priokusov a z nekoliko citrusastim značajem rahlo kasneje. Za finiš poskrbi še rahlo poprast občutek, vse pa se zaključi z daljšim, a ne preveč izrazitim pookusom.

Dial Tones je precej sveže narave in lahkotnejšega telesa, ter posledično tudi preprosto pitno. Sicer pokaže vse svoje sadnje, "juicy" lastnosti, kot bi jih tudi pričakovali, a vseeno morda na nekoliko bolj nežen, sramežljiv način. Vseeno pa ostane simpatična sadna bombica.




  • Lajbah (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lobik Taproom (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → prijetno pivo z malo bolj zadržanim sadnim in sladkim značajem, kot smo ga bili morda vajeni v nekaterih najbolj "juicy" Lobikovih zadevah
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar