sobota, 15. december 2018

18sedem3 Honey Beer Lectar


Ime: 18sedem3 Honey Beer Lectar
Pivovarna: Gala In, Lesce za 18sedem3, Radovljica

Stil piva: Medeno pivo

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V radovljiški lokalni trgovinici 18sedem3 lahko najdete marsikatere lokalne izdelke, med njimi pa tudi njihovo medeno pivo, ki so ga za njih zvarili v sosednjih Lescah v gostilniški pivovarni Gala In. Da bo pivo dobilo pravi karakter so vanj dodali kostanjev med.

Puhasta glava bele barve za nekaj časa prekrije precej motno, zlato obarvano vsebino kozarca. V aromi, ki je nežnejše sorte, se prepletajo zmerne seneno-zemeljske note, ter nekoliko bolj skriti medeni pridihi. V okusu je medeni značaj nekoliko bolj izrazit s svojim sladkim značajem, čeprav pa ni močan. Dopolni ga zelo blag grenkobni občutek, ki skorajda ne pride do izraza, čisto na koncu pa še nekoliko limonast kiselkasti značaj, ki deluje precej sveže.

Gorenjsko medeno pivo je lahkotnejše in preprostejše, tudi preprosto pitno, obenem pa tudi precej svežega značaja. Medeni karakter je morda nekoliko bolj nežnega značaja, ampak je v pivu vseeno prepoznaven.




  • 18sedem3 (Radovljica)
  • Gostilna Lectar (Lesce)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → pivo, ki je sicer samo po sebi brez kakšnih posebnosti, a je na nek način kar lepo simpatično s svojim nežnim medeno-kiselkastim občutkom
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar