torek, 4. december 2018

Reservoir Dogs Zero-San Kuro


Ime: Zero-San Kuro
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Brut IPA

Vsebnost alkohola: 6,9%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potem, ko so še ne tako dolgo nazaj zvarili letos popularni brut IPA, so se v novogoriški pivovarni odločili, da poskusijo še s temno verzijo - torej temni brut IPA, ki sliši na ime Zero-San Kuro.

Na pogled je Zero-San Kuro umazane, temno rjave barve, pokriva pa ga manjša bela glava, ki ni ravno pretirano obstojnega značaja. Pivca ta temni zvarek zapelje z izrazitimi in izjemno prijetnimi tropskimi aromami, kjer se na čelu postavljata ananas in pasijonka, zraven pa še marsikaj drugega, tudi kar nekaj agrumov. Dokaj solidna hmeljna grenkoba he precej suhega, zeliščnega značaja, popolnoma v brut stilu, od zadaj pa se zazna nekaj zelo blagega praženega značaja, ki pa je res zelo zadržan.

Pivo se pokaže tako z lastnostmi temnega IPA piva, čeprav so le-te vseeno nekoliko bolj zadržane, kot tudi z brut karakterjem, ki pa je veliko bolj zaznaven s svojim grenkobno-suhim-zeliščnim karakterjem. In pa seveda ta tropska aroma, ki kar posrka vase.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → sicer v okusu ni popolnoma v mojem stilu - a mi je vseeno še vedno dovolj preprosto pitno. Na drugi strani pa je aroma s svojim tropskim občutkom preprosto popolna.
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar