sreda, 12. december 2018

Naboj dOS Oatmeal Stout


Ime: dOS Oatmeal Stout
Pivovarna: Pivovarna Naboj, Koper

Stil piva: Ovseni stout

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dOS je pivo izpod rok računalniškega programerja, ki ga je zvaril v mladi in mali koprski pivovarnici Naboj. Za razliko od klasičnih ovsenih stoutov pa so v pivovarni tega naredili nekoliko bolj zadržanega s sladkobo, kot pravijo.

Kot noč črno telo tega stouta se za razmeroma kratek čas pokrije z bež glavo, od katere pa kmalu ostane le še tanek pokrovček. Aroma je nekoliko bolj zadržana, a vseeno pokaže svojo lahkotno praženo stran, ki jo spremlja še nekaj čokolade in blag hmeljni piš. V okusu prevlada praženi karakter, ki je z blagim kavnim občutkom lepo zaznaven, a še vedno neoster. Dopolni ga srednja hmeljna grenkoba z nekoliko travnatim značajem v finišu, zaključi pa ga še srednje izrazit pookus.

Kot obljubljeno, nekoliko bolj praženo zaznamovana izvedba ovsenega stouta, v katerem pa ovseni kosmiči zelo lepo opravijo svojo nalogo in ga naredijo prijetno žametnega.  Bolj preprostega karakterja na eni strani, a kar lepo pražen na drugi.




  • Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer so mi bolj pri srcu rahlo sladekjši kot pa kar pošteno praženi stouti, a tudi ta ni prav nič napačen
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar