ponedeljek, 17. december 2018

Naboj MAC Imperial Pale Ale


Ime: MAC Imperial Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Naboj, Koper

Stil piva: Ameriški močni ale

Vsebnost alkohola: 7,3%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mlada koprska pivovarnica s pogledom na morje (skoraj) se predstavlja tudi s svojim drugim računalniškim pivom. MAC je imperial pale ale, torej dvojna doza popularnega APA piva, ki je zvarjen s hmelji mosaic, amarillo in citra - le ti pa mu tudi dajo ime MAC.

Nekoliko sfrizirani MAC je precej motne in temnejše jantarne barve, zakriva pa ga dobro obstojna in večja bež glava. V aromi prevladajo sladke sadne note tropskih sadežev in sočnih breskev, družbo jim iz ozadja dela še nekaj citrusnega duha, medtem ko se kasneje razvije še prijeten dvetlični značaj. V okusu prevlada solidna hmeljna grenkoba, med katero se pomeša zelo blag sadni in smolnati občutek, a grenkoba vseeno ostaja glavna ter se nadaljuje še v daljši in občutnejši pookus.

Prijeten in aromatičen MAC se res izkaže kot nekoliko bolj izrazit in močnejši pale ale, toda alkoholna stopnja nikakor ni preostra, oz. le malenkost pogreje in je skoraj ni prepoznati.




  • Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → točno tak kot mi ustreza - super aromatičen, prijetno grenkoben s z nekaj sadnega občutka (mogoče bi ga raje videl še malo več) in predvsem konkreten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar