sreda, 19. december 2018

Lobik Sang de Flandre


Ime: Sang de Flandre
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Flandrijski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Flamsko obarvani Sang de Flandre je zopet eden izmed nabora kislih in staranih piv štajerske pivovarne Lobik (kateri po vrsti že?). V tem primeru gre za flandrijski rdeči ale, ki je bil dolgih 20 mesecev staran v sodih kjer se je prej nahaja modra frankinja.

Rezultat je motno bakreno obarvano pivo, ki se v kozarec iztoči skorajda brez omembe vredne glave, nastane le tanek belkast pokrovček. Izrazita vinska aroma rdečega vina podraži naše brbončice, v ozadju pa se naprej prebija še rahel saden dih z značajem jagodičevja, ter nekaj zelo blagega usnjenega pridiha. Tudi v okusu pride v trenutku do izraza rahlo oster in solidno vinsko kiselkast značaj s kar nekaj kisastega občutka, medtem ko proti koncu dobi še rahel lesni značaj.

Sang de Flandre je sicer kar lahkotnejšega telesa z minimalno stopnjo karbonizacije, a je v okusu precej konkreten in kislega značaja. Dolgo staranje je v pivu pustilo dober vtis, pivo pa bo brez dvoma tako bolj primerno za izkušenejše pivce kislic, oziroma za prave ljubitelje teh posebnih piv.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Bar Mustang (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → konkretno kiselkast značaj pride zelo do izraza, a kljub temu ostane pivo zelo lepo pitno; mogoče bi še nekaj mesecev staranja pustilo še bolj izrazit značaj - prava kislica
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar