nedelja, 2. december 2018

Stazione Parenzana U.20 Svetlo


Ime: U.20 Svetlo
Pivovarna: Stazione Parenzana, Seča

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Železnica Parenzana, ali po bolj domače Porečanka, je bila v preteklosti znamenita ozkotirna železnica, ki je povezovala Trst s Porečom. Ena izmed postaj se je nahaja tudi v Seči, v bližini današnje gostilniške pivovarne Stazione Parenzana.

Hišni svetli ležak z imenom U.20, poimenovan po eni izmed prvih lokomotiv na tej progi, je tipičnega izgleda - rahlo motnikave zlate barve, zakrit pa z manjšo belo puhasto glavo, ki kar nekaj časa potraja. V aromi prevladuje nežna kruhasta aroma, ki pa jo spremlja še blag sadni pridih, še najbolj spomni na jabolka. V okusu se pojavi srednje izrazita hmeljna grenkoba, ki je kar precej travnatega značaja, zaključi pa se z nekoliko poprastim finišom, ki mu doda svežine.

Železničarski svetli ležak je lahotnejšega telesa in dokaj svežega duha, k kateremu pa pripomore tudi konkretnejša vsebnost mehurčkov. Po ostalih značilnostih pa gre za tipični, gostilniški svetli ležak, ki bo brez dvoma popularen izbor med širšo publiko obiskovalcev.




  • Stazione Parenzana (Seča)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → klasičen svetli ležak, ki sicer ni spektakularen, a opravi svojo osnovno nalogo - ni moj najljubši izbor, a brez težav steče
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar