četrtek, 27. december 2018

Carniola Kaschar


Ime: Kaschar
Pivovarna: Carniola Brewery, Žirovnica

Stil piva: Ameriški močni ale

Vsebnost alkohola: 9,1%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kaschar (momogrede, kaščar naj bi bil tudi prebivalec Žirovnice) je močno gorenjsko pivo, ki je zvarjeno iz lokalnih sestavin - domač hmelj, ki raste za pivovarno, domača ajda in domač žirovniški med. Torej eno tako res pravo domače pivo.

Kaschar je na pogled precej umazanega značaja s svojo rjavkasto barvo, popolnoma motno, in tanjšo umazano belo glavo, ki pa ne traja. Zato se konkretno odkupi v aromi, ki jo zaznamujejo zelo prijetne in sladke sadne note tropskega sadja z nekaj nežnejšega sladnega ozadja. Šele kar precej kasneje pa na sceno prisopiha še medeni dih. Solidna hmeljna grenkoba zavlada v okusu, k temu grenkobnemu značaju pa dodajo še zemeljski žitni toni. Za konec se pokaže še rahlo pikanten občutek, vse to spremlja prijeten medeni značaj, v finišu pa pridobi še rahlo citronast občutek.

Svojim tropskim aromam, ki delujejo dokaj eksotično, v okusu pivo ponudi pravo nasprotje veliko bolj domače naravnanega, grenkobno zeliščnega okusa, med katerega pa se zelo lepo pomeša tudi prav tako domač medeni značaj.




  • Carniola Taproom (Žirovnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo všečno aromatično pivo, v okusu pa deluje z vsemi svojimi lastnostmi rahlo nenavadno, a toliko bolj privlačno - definitivno pa v sebi skriva nek domač značaj, ki ga je težko opisati
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar