torek, 23. oktober 2018

Loo-blah-nah Chocolate Porter


Ime: Chocolate Porter
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ljubljano je tudi v letošnji jeseni objela čokolada, kajti odvila se je že 6. Čokoljana. In prav za ta namen so v Loo-blah-nah v svoj reaktor postavili slovensko čokolado čokoladnice Rajska Ptica in svoj Porter in nastala je tale Chocolate Porter fuzija.

Čokoladno-pivsla sladica je temno rjave barve, lahko bi se kar reklo čokoladnega odtenka, zakrita pa je z manjšo bež glavo, ki ne traja ravno dolgo. Prvi vdih nam ponudi konkretno aromo temne čokolade, ki jo spremlja še nekaj praženih not v tej prijetni aromi. V okusu pride najbolj do izraza pražen značaj, skoraj kavnat, ki ga v ozadju dopolni zelo blaga sladkoba ter kasneje nekaj kiselkastega žitnega občutka. Ob vsem tem pride lepo do izraza tudi srednja hmeljna grenkoba, ki na koncu pridobi malo poprast značaj, grenkobni finiš pa v pookusu pridobi kar pražen občutek.

Ljubljanski Chocolate Porter je prijetno svilnatega telesa, a ne polnega značaja. Ob čokoladni aromi vzačetku, pa najbolj do izraza pride grenkobni karakter čokolade v okusu. Za ljubitelje pravega piva in prave čokolade.
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Čokoljana (Ljubljana)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer se mi je osnovni Porter še malo bolj dopadel, a tudi ta čokoladna fuzija, ki ni sladka ampak grenka, je lepo pitna
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar