četrtek, 20. december 2018

Skubeer 3RO


Ime: 3RO
Pivovarna: Skubeer Brewing, Šoštanj

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pale ale iz šoštanjske pivovarne Skubeer nosi ime 3RO, kar je okrajšava za še en nedokončan gradbeni projekt v tistih koncih in sicer za avtocestno povezavo, t.i. tretja razvojna os. Za razliko od ceste pa je pale ale že končan in časa na uporabnike.

Tretja razvojna os je precej motne, oranžno-jantarne barve, zakrita pa je z večjim in puhastim oblakom umazano bele barve, ki se mu prav nikamor ne mudi. Aroma je nežnejše narave, a ima kar prijeten sadni hmeljni značaj kjer se kažejo note sladkih sadežev (breskve) in nekaj bolj sramežljivih agrumov. Okus je nežnejše grenkoben, nekoliko bolj zeliščnega značaja, ki sčasoma postane še nekoliko bolj izrazit in se nadaljuje v trajajoč pookus.

3RO je zelo preprosto pivo, sicer prijetne arome, a ne ravno izstopajočega značaja in lahkega telesa, skoraj že malenkost izvodenelega. Kljub nežnosti pa pivo pusti kar izrazit zeliščni hmeljni odtis, v bistvu že kar nekoliko oster.




  • Picerija Kovač (Velenje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → po eni strani kar preveč preprost, brez izrazitega karakterjam po drugi strani pa meni kar preveč zeliščen predvsem v pookusu - ni APA po mojem okusu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar