torek, 8. januar 2019

Kralj Matjaž Awesome #8


Ime: Kralj Matjaž Awesome #8
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje za Kralj Matjaž, Novo mesto

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Novomeška pivnica Kralj Matjaž se po prvem sodelovanju s pivovarno Pelicon sedaj predstavlja še s svojim drugim hišnim pivom. Preprosti pale ale so jim zvarili v (recimo) dolenjski pivovarni Ressel, poimenovali pa so ga kar Awesome #8 (kdor je spremljal slovensko košarko do leta 2000, že ve zakaj).

Kraljevi pale ale je dokaj motnikave oranžno-zlate obarvanosti, pospravljen pa je pod lepo obstojno belo puhasto glavo. Nežnejša hmeljna aroma že od samega začetka osvaja s prijetnimi tropskimi sadnimi in citrusnimi notami, ki nas tako zvabijo medse. Srednja hmeljna grenkoba ravno prav poboža, ozadje pa sestavljajo zelo lepo zaznavna (kar precej) sladna osnova s kruhastim značajem. Pookus na koncu še nekaj časa na nežen način postane na jeziku in tako kliče po nadaljnji osvežitvi.

Matjažev pale ale je preprostejši in lahkotnejši, kot se to od hišnega piva namenjenega množičnejši porabi tudi pričakuje. Postavlja se s prijetno aromatičnostjo i nnekompliciranim okusom, ki zelo lepo odžeja in osveži. Lahkotno piten in primeren za večkratne ponovitve.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprost a s karakterjem; mogoče bi si sam želel malo manj izrazit kruhasti značaj - sicer pričakovano od stila ne ponuja eksplozije okusov, a uravnovešeno izveden in predvsem preprosto piten - misija opravljena
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar