petek, 5. april 2019

Menin'c Gozdni Mož


Ime: Gozdni Mož
Pivovarna: Domača pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gozdni Mož je nastal v Domači pivovarni pod Menino v želji, da bi zvarili pivo po kakršnem tudi drugače najraje poseže sam gospodar in pivovar te tuhinjske pivovarnice. In tako je nastal ta bradati gospod iz gozda, preprosti in sveži pale ale.

Srednje velika in kar lepo obstojna bela kremasta glava prekrije žareče jantarno in popolnoma motno telo tega zvarka. Aroma ponudi kar lepo prikazane in zanimive citrusne note, ki spomnijo na limonsko travo in limonine bombone. Dopolni pa jih še nežno začinjen duh - prijetno, citrusno zaznamovana kombinacija. Tudi okus nam ponudi te citrusne karakteristike, dopolni pa jih še travnati značaj, nekaj sladkobe bombonov v ozadju, predvsem pa dokaj solidna hmeljna grenkoba. Vse se zaključi še s krajšim pookusom, ki je kar zeliščno naravnan.

Gozdni Mož je lahkotnejši pale ale prijetno osvežilnega telesa. Je preprostejšega in nezapletenega značaja, a obenem postreže s kar precej izrazitim citronastim značajem, ki pa ima kar specifičen okus.




  • Kavarnica na Glavnem trgu (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer lepo osvežilen, a na trenutke se preveč peni in kar preveč povleče na kiselkasto/citronasto stran, da bi bil v mojem stilu 
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar