torek, 28. maj 2019

Green Gold Wolf Cashmere NEIPA


Ime: Wolf Cashmere NEIPA
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eden izmed hitov savinjske pivovarne Green Gold Brewing je tudi Cahsmere NEIPA. Sedaj pa so tej hmeljni bombici dodali še več hmelja - konkretne količine domačega Styrian Wolf hmelja. Tako je nastala ne hmeljna bombica, ampak kar hmeljna bomba.

Izrazita hmeljna aroma je s svojimi tropskimi notami očitna že na prvi, še tako bežen vdih. Pokažejo se agrumi, mango, ananas, melona ter še kakšen sadež za povrhu. Pod srednje veliko in ne ravno obstojno belo puhasto glavo se skriva le malenkost motnikavo telo zlato-rumene barve. Tudi okus Wolf Cashmere piva je še enkrat več dokaz, da pri Green Gold Brewing ne skoparijo s hmeljem - solidna hmeljna grenkoba s svežim travnatim občutkom lepo podraži brbončice, nežneje pa jih nato potolaži blag citrusni priokus. V pookusu pa na jeziku še zelo dolgo postane grenkoben hmeljni občutek, da nikakor ne pozabimo tega zvarka.

Wolf Cashmere se sicer pokaže kot nedolžna gospodična s prijetno, sladko aromo, a v okusu pokaže vso svojo volčjo moč hmelja. Pivo za tiste res prave navdušence nad konkretno hmeljenimi pivi - kajti v tem pivu tega nedvomno ne manjka.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → na pogled sicer ne tipičen NEIPA, mi je pa izjemno vabljiv in prijeten v aromi, v okusu bi si pa želel malo več sadne uravnoteženosti - je pa konkretnega značaja to pa res
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar