četrtek, 17. oktober 2019

22Brewing A Bunny Ale - Hoppy


Ime: A Bunny Ale - Hoppy
Pivovarna: 22Brewing, Koper

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hoppy Bunny Ale je hmeljno poskočen zajček, ki prihaja iz obalnega konca. Gre za pivo stila zlati ale, ki smo ga lahko spoznali že kar nekaj časa nazaj, tokrat pa so ga še dodatno začinili s hmeljema sorte amarillo in eureka.

Skorajda popolnoma jasen zajček je jantarno-zlate barve, skriva pa se pod zelo veliko in tudi zelo penasto umazano belo glavo, ki se kar hitro izmika. V aromi prevladuje travnati hmeljni dih, ki pa ga precej iz ozadja dopolnjuje še zelo nežen sadni pridih z nekoliko sladkim značajem. V okusu povsem prevlada srednje izrazna in precej seneno-travnato naravnana grenkoba. V zaključku pa jo spremlja še nekoliko poprast značaj.

Lahkotni poskočni zajček je zelo preprost in brez kakšnih pretirano izrazitih ali posebnih lastnosti. Se zelo približa tipičnemu ležakastemu značaju, kar seveda pomeni, da bo bližje tudi pivcem poznanih klasik, a ob tem vseeno ponudi malenkost več značaja.




  • trgovine Hofer (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → sicer piten, a brez kakšnega posebnega značaja poleg travnatega občutka, ki pa se mi ne dopade preveč
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar