ponedeljek, 2. marec 2020

Lobik Alloces


Ime: Alloces
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 12,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alloces je drugi mogočni imperial stout (v kratkem času) mariborskih fantov iz pivovarne Lobik. Zvarili so ga s pomočjo različnih sladov, ki temu pivu dajo tisti pravi karakter, ki so ga želeli. In nastal je ta temni mogočnež, ki nosi ime demona z levjo glavo.

Mogočni stout je popolnoma črne barve, kot nafta, pokriva pa ga večja kremasta glava bež barve, ki tam kar dolgo postoji. V aromi deluje precej nežno, saj ponuje le blage čokoladne note v začetku, kasneje pa še nekaj blagega pridiha suhega sadja, ter zelo bežen piš vanilije in viskija. Zmerno sladek začetek je biskvitasto čokoladen, tukaj pa je zaznati precej več suhega sadja kot v vonju. Zraven srečamo še nekaj karakterja črnega ribeza ter zelo nežno grenkobo. Alloces pa nato zaključi še rahlo pražen finiš ter blažji pookus.

Lobikov cesarski Alloces se ponaša z žametnim telesom, nekoliko bolj polnega značaja, a ne popolnoma. Kljub zelo zavidljivi stopnji alkohola le-tega ni občutiti. Oziroma, če ne prebereš koliko % skriva, te lahko kar pošteno preseneti, ter je posledično zelo preprosto piten. 




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → malo preveč sramežljiv v aromi, a zelo lahkotno piten - všeč mi je, da zelo dobro skrije alkohol in posledično zelo (nevarno) lepo teče
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar