petek, 14. oktober 2016

Ime: Cull of the Unicorns
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Sedaj je pa jasno, kdo je odgovoren za izginotje samorogov z našega planeta. Na to dejstvo z imenom svojega novega zvarka opozarjajo pri vrhniški butični pivovarni HumanFish - Cull of the Unicorns je namreč njihov najnovejši zvarek, stila jantarni ale.

Ta zelo lahkotni in preprosti zvarek na izgled s svojo umazano rjavo barvo sicer ne bi ravno osvojil lepotnega naslova. Vendar pa se pod zelo minimalno glavo, ki takoj pobegne, skriva nežna sladna aroma, kjer je v ozadju zaznati zelo blago karamelo, drugače pa se na tem področju ne dogaja kaj veliko. Nežna grenkoba napove ta zvarek, dopolni pa ga prijeten čokoladni občutek v ozadju, ki se razpotegne še v kratkotrajni in blagi pookus. Tam pa pivo kasneje dobi še rahlo zeliščno komponento.

Cull of the Unicorns je tako zelo lahkoten in predvsem nekompliciran zvarek, ki bo zelo primeren za tiste priložnosti, ko želite samo malo spočiti svoje brbončice. Lepo uravnotežen in preprost.
Cena: 1,5€ (0,33l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.