petek, 21. avgust 2020

Lobik/Maskeron Hercules

Pivo

Hercules

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Skupaj z:

Maskeron - Dubrovnik (HRV)

Stil

Dvojni NEIPA

Alkohol

8%



Mišičnjak Hercules je plod sodelovanja štajerskih Lobikov s hrvaškim (priznanim) domačim pivovarjem Maskeron. Seveda gre za NEIPA, tokrat dvojni, ki mu poseben značaj poda prav tako poseben hmelj medusa iz Mehike. 

Že na prvi, še tako bežen pogled, ta kolaboracija oddaja izjemne sadne vibracije - srednje tanka bela penasta glava za nekoliko krajši čas pokriva to popolnoma motno pivo, pomarančno rumenega odtenka. Mehiška medusa pivu podarja prijeten in precej nasiten vonj z notami citrusov, sladke melone in nekaj kokosa za zraven - povsem tropski značaj. Srednja hmeljna grenkoba je v začetku nekoliko bolj ostra, v finišu pa Herculesa zaznamuje precej suh značaj. Ta suh in grenkobni občutek pa se nadaljuje še v trajajoč pookus.

Slovensko-hrvaški Hercules (z nekaj mehiškega priokusa) je pivo lahkotnejšega telesa in precej svežega značaja, ki pa s svojimi lastnostmi lahko deluje kar precej nasitno. V aromi se pokaže kot nežno sladek zvarek, ki pa v okusu postane mnogo bolj karakteren in drzen, a ob enem tudi zelo lepo skriva svoje %. 


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → v redu piten, a mi ta melonasto-kokosasta kombinacija ne sede najbolj in mi deluje kar precej nasitno - v vsakem primeru pa je zelo zanimiv

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar