ponedeljek, 21. december 2020

Bevog Black Rhino

Črni nosorog je tretji član Bevogove serije piv Extinction Is Forever, kjer predstavljajo ogrožene živalske vrste, ki so pomembne za naš ekosistem. Pivo je konkretnejši imperial stout s pravo dozo sveže praženih fairtrade kakavovih zrn iz večkrat nagrajene tovarne čokolade Zotter.

Kot nafta črn imperial stout se zakrije z zelo majhno in povsem neobstojno bež glavo, ki kmalu izgine. Dodatek kakava se v aromi lepo pokaže, sicer na nekoliko bolj nežen način. Spremlja pa ta čokoladni duh še nekaj bolj blagih praženih not. V požirku dobimo veliko več čokoladnega značaja, ki je prijetno sladek, a ne preveč. Proti koncu se prikaže nekaj zelo nežne grenkobe in tudi rahlo pražen psiokus, a vse se lahko skrije pred čokoladnim občutkom. Nežen pookus pa še lepo poleži na jeziku. 

Black Rhino je izjemno kremast in polnejši stout, ki ga do popolnosti zaznamuje čokoladni značaj z ravno pravo dozo sladkobe - ne preveč in ne premalo. Ob vsem tem pa tudi izjemno lepo skriva svoje %, ki niso prav nič zaznavni.
 

Black Rhino

Bad Radkersburg

Cesarki desertni stout

9,6%

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → poln in čokoladen - če bi bil še malo bolj drzen v aromi, bi bil na meji popolnosti - tako pa je "le" super

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar