sobota, 10. oktober 2020

Lobik Focalor

Pivo

Focalor

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

Cesarski stout

Alkohol

14%



Konkretni imperial stout za poletje? No, ni ravno običajno, toda pri Lobikih smo že vajeni, da se lotijo tudi takih na prvi pogled nenavadnih zadev. Hudičevo močan Focalor cesarski stout je brez dvoma zopet nekaj posebnega. 

Iz pločevinke se v kozarec vlije kot staro motorno olje črno pivo, ki ga nato le za krajši čas pokrije bež obarvana glava, od katere pa obstane le tanek obroček. V aromi nas Focalor začne nežno razvajati z blagimi čokoladnimi notami, rahlo praženim dahom, nekaj pridihi suhega sadja in blagega vanilijevega dodatka, vse to pa dopolnjuje še zelo bežen pridih alkohola. V okusu nas poboža s prijetno čokoladno sladkobo, ki jo v finišu nadomesti nežno pražen značaj. Vmes se pojavita še srednja grenkoba in rahlo lesnat značaj proti koncu. V pookusu pa pražen občutek še nekaj časa postoji na jeziku. 

Focalor je zelo žametnega značaja in polnega telesa, po grlu pa steče počasi in prijetno. Kljub na pogled visoki stopnji alkohola, le-tega ni začutiti, oziroma nam v ustih na koncu obstane le rahlo topel značaj. Tako je Focalor imperial stout, ki prinese vse kar se od stila pričakuje, ob tem pa ostane lepo piten v svoji kompleksnosti.


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → nevarno lahkotno piten, brez kakšnega občutka alkohola - tak kot je treba

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar