torek, 26. december 2023

Kralj English King

Ker včasih poleg konkretnih hmeljnih bomb zapaše tudi kaj bolj klasičnega, bolj zadržanega, so se v pivovarni Kralj odločili, da zvarijo kalsičen angleški ale. Pri varjenju pa so mu dodali še malo slovenskega in sicer hmeljno sorto Aurora.
 
Angleški Kralj je nekoliko motnikavega telesa temnejše jantarne ali kar bakrene barve, za kratek čas pa pogled nanj zastre tanka in le rahlo umazano bela glava. Nežna aroma deluje zelo prijetno s svojim blagim piškotnim ozadjem, zraven pa se pojavi še kak travnati hmeljni pridh sem ter tja. Požirek ponudi nežnejšo hmeljno grenkobo, ki se pomeša s prav tako nežno sladkobico, čeprav na koncu v ustih ostane grenkoben značaj, ki kar lepo potraja.
 
Angleški ale, kot so si ga zamislili v pivovarni Kralj je lahkotnega telesa in zelo preprostega značaja, v katerem pa je hmeljni karakter nekoliko izrazit. Vse skupaj pa je zapakirano v pregovorno angleško pitno obliko. 
 

English King

Dobrova

Angleški ale

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lahek, preprost in piten - tak kot anglež mora biti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar