petek, 22. december 2023

Clef Bounty

Po tradicionalnih slovenskih sladicah kot so potica, blejska grmada in gibanica, so v savinjski pivovarni Clef sedaj pripravili še imperial stout z okusom poznanih bounty čokoladic. Pivo v sebi tako skriva kokos, vanilijo in seveda čokolado.  
 
Clefov Bounty je popolnoma črnega telesa v njem pa zaplava še kakšen kokosov kosmič sem ter tja. Za krajši čas ga pokrije še tanka bež glava, od katere nasto ostane le še tanek obroč. Že bežen vdih takoj izda konkretno in prijetno desertno aromo - velik kup čokoalde dopolnjujeta še nežnejša vanilija in kokos za zraven. Vse skupaj pa deluje kot ena res bogata sladica. V požirku nas pričaka zmerna sladkoba s čokolado, nato pa kar solidna grenkoba. Pookus pa na koncu kar lepo potraja in se valja po ustih.
 
Clefova tekoča sladica je srednje polnega telesa in poleg sladicastega značaja v sebi nič kaj ne skriva tudi lepo občutno toplino alkohola, ki pa vseeno ne žge, ampak se poveže v celoto. 


Bounty

Petrovče

Cesarski desertni stout

12.5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo sladicasto pivo, mogoče malo preveč izrazen alkohol, ampak še vedno se da pivo lepo spiti

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar