petek, 8. december 2023

Clef Borovničev Štrudelj

V pivovarni Clef so v zadnjem času postali znani po tem, da poznane sladice pretvorijo v tekočo obliko, torej v pivo. To so storili že s potico, gibanico, blejsko grmado, banana splitom,... Sedaj pa je na vrsto prišel še borovničev štrudelj, ki so ga naredili v bolj kisli pivski obliki.
 
Tekoča sladica jemotne, temno vijočične barve, kot kakšen borovničev smoothie, izgled pa dopolnjuje še izjemno tanka in neobstojna bela glava, od katere v trenutku ostane le še obroček. Aroma je zelo izrazita in povsem sladicasta ter v trenutku spomni na štrudelj - v ospredju je izrazit cimet, zraven pa dobimo še kup vanilije. Borovnice so nekje bolj v ozadju in se sramežljivo skrivajo. Požirek je v začetku nežno kiselkast, v bistvu kar malce zadržan. Finiš je nekoliko bolj trpek, pookus pa nežen in lepo trajajoč.
 
Borovničev Štrudelj kot so ga pripravili v pivovarni Clef je srednje polnega telesa in zelo svežega značaja. Čeprav je nekoliko manj kiselkast ter so borovnice malo presramežljive, pa je pivo izjemna alternative sladici.  


Borovničev Štrudelj

Petrovče

Desertni kisli ale

5,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo vabljiv s svojo aromo, lepo piten in sladicast
 
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar