torek, 19. december 2023

Crazy Duck Flanders Bruin

V pivovarni Crazy Duck vsake toliko zelo radi zvarijo tudi kakšno posebno in ne čisto običajno pivo. Tako so že pred časom začeli s pripravo flandrijskega rjavega, oz. oud bruin piva, ki so ga pustili ležati na črnem ribezu. Po več kot treh letih, pa je nato našel pot tudi v steklenice in sode.   
 
Flandrijsko pivo je rahlo umazane, temno rjave barve, tanek bež obroček, ki nastane na vrhu kozarca, pa ne postane ravno dolgo. Predstavi se nam z nežno vinsko naravnano aromo, malenkostjo balzamičnega kisa in s čisto nežnim sladkim, karamlenim pridihom precej v ozadju. Požirek je zelo zadržano kiselkast v začetku, zraven pa še rahlo gumast, malo trpek in nežno vinski. Čisto na koncu pa se pojavi še bežna sladkobica. Vse to se na koncu zapelje v nežen pookus, ki pa kar lepo podžge po ustih z vinskim občutkom. 
 
Flanders Bruin, kot so si ga zamislili v pivovarni Crazy Duck, je lahkotnejšega telesa in zelo svežega značaja zaradi svojega zanimivega in kar kompleksnega značaja. Je pa obenem v svojem karakterju nekoliko bolj nežen in zadržan, kot smo morda navajeni.   
 

Flanders Bruin

Žiri

Flandrijski rjavi ale

8,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → rahlo bolj sramežljiv, a z vsemi pričakovanimi lastnostmi - zaradi tega tudi nekoliko bolj preprosto piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar