sobota, 9. december 2023

Bevog Proboscis Monkey

V serijo Extinction Is Forever je svojo pt našla tudi opica poznana pod imenom rilčar zaradi svojega dolgega nosu. V pivovarni Bevog so za opomin na to ogroženo vrsto zvarili motni NEIPA, ki bo prinesel spomine na poletje. 

Ta motni IPA je popolnoma meglenega telesa rahlo mlečno zlate barve, skriva pa se pod zelo veliko in dolgo živečo puhasto belo glavo. Aroma je taka kot od NEIPA stila tudi pričakujemo - ponuja se nam z izrazitimi tropsko sadnimi notami, kjer se pomešajo tako citrusne note kot tudi nekaj sladkih sadežev. Požirek je kar nekoliko bolj pošteno grenkoben v začetku, v finišu pa je nekoliko zeliščen in kar pošteno suh. Trajajoč pookus pa nato še zelo dolgo pušča to zeliščno-grenkobo sled na jeziku. 

Proboscis Monkey NEIPA je sicer lahkotnega telesa in zelo simpatične ter vabljive sadne arome, pa tudi na pogled deluje povsem sokasto. Na drugi strani pa je požirek, ki je zelo konkreten in grenkoben, ter tako tudi malo bolj zahteven.
 

Proboscis Monkey

Bad Radkersburg

NEIPA

6,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer prijetno aromatičen, a v požirku preveč suh in zeliščen, kar oster in celo malo kovinski

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar