ponedeljek, 25. december 2023

Bevog Horta

 
V pivovarni Bevog kar pogosto presenetijo s čim novim, posebnim in predvsem konkretnim. Horta je njihov barleywine, ki je zorel v sodih viskija za katere so poskrbeli pri njihovih sosedih. Da pa bi bilo pivo še nekoliko bolj posebno, so mu dodali organska čokoladna zrna, ki so jih dobili pri drugih sosedih. V pivovarni pravi, da gre za "popolno romanco piva, čokolade in viskija". 

Horta je zelo temno rjave barve, skorajda črne, a ne čisto. Tanek obroček bež obarvane pene, ki se naredi na vrhu koazrca, pa izjemno hitro tudi izgine. Aroma je razmeroma nežna s sladnimi notami piškotov in rahlo bolj pogumne čokolade, v ozadju pa svoje opravi še pridih viskija, ki pa ne prekrije čokolade. Požirek je v začetku pošteno sladek, nežno čokoladen ter z zelo veliko izrazitega sirupastega suhega sadja. Nežna grenkoba je zelo skrita, v finišu pa požirek še kar pošteno pogreje alkoholna toplota. 
 
Bevogov Horta je nekoliko manj polnega telesa, kar nekoliko bolj lahkoten v bistvu, kjer se alkohol zelo lepo pokaže, ampak vseeno ne bi uganili, da ima toliko veliko %. Vsak požirek tega posebnega piva pa obenem tudi navduši s svojo kompleksnostjo, kar ga dela zelo uživaškega. 
 

Horta

Bad Radkersburg

Ameriško ječmenovo vino

15,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → močan, izrazit in kompleksen - kljub vsemu temu pa tudi zelo piten (ne v prevelikih količinah)

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar