sobota, 30. december 2023

Rooster Imperial Stout

Tudi v pivovarni Rooster so za zimsko-praznično obdobje zvarili nekaj bolj posebnega, bolj konkretnega ter v omejenih količinah - in to je seveda imperial stout.   
 
Roosterjev cesarski stout je kot nafta črnega telesa, na vrhu kozarca pa se postavlja srednje velika bež obarvana glava, ki se ji prav nikamor ne mudi. V le nekaj kratkih trenutkih nas objame z zelo prijetno in vabljivo aromo kjer se postavljajo izrazite čokoladne note, spremljavo pa jim nudita še nežnejši pražen in še bolj sramežljiv vanilijev pridih. Požirek je srednje grenkoben, k temu občutku pa še nekoliko doda dokaj izrazit pražen priokus, ki pride do izraza v finišu. V tem občutku pa se vse zapelje še v pookud, ki kar traja.
 
Roosterjev Imperial Stout je srednje polnega telesa in nežno svilnate teksture, ob požirku pa zelo dobro skrije svojo alkoholno prisotnost. V okusu pa izstopa predvsem s svojim praženim občutkom, ki ni pretiran, a vseeno prevlada.   
 

Imperial Stout

Škofljica

Cesarski stout

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → prijetno aromatičen, v okusu pa morda preveč enodimenzionalen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar