petek, 29. december 2023

Zajc NEIPA

Tudi v cerkljansko-idrijskem koncu so se odločili zvariti tudi nekaj povsem modernega in motnega, kjer hmelj odigra bistveno vlogo. V pivovarni Zajc so namreč zvarili svoj NEIPA. 
 
Na pogled pivo, ki je skrito pod večjo belo penasto glavo, z le rahlo motnikavim telesom oražno-zlate barve morda ne deluje kot tipičen NEIPA. Aroma pa to mnenje v trenutku spremeni, saj iz kozarca skorajda bruhajo zelo vabljive tropske sadne note, kjer nekoliko prevladujejo sladki sadeži, v ozadju pa se znajde še kakšna mentolova nota. Požirek je srednje hmeljno grenkoben, nekaj malenkosti sladkobe je zaznati, drugače pa je finiš precej bolj suh. Ta suh in grenkoben, tudi nekoliko travnat občutek pa se nadaljuje še v trajajoč pookus. 
 
Zajčev NEIPA je lahkotnega telesa in zelo svežega karakterja zaradi svojih hmeljnih lastnosti. Je dokaj konkretnega značaja, ampak še vedno ostaja dovolj preprosto piten, čeprav mogoče nekoliko bolj grenkoben.   

NEIPA

Cerkno

NEIPA

5,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → prijetno aromatičen, mogoče malenkostno oster z grenkobo, ampak še vedno v redu (NE)IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar